Багаторічніі декоративні кущі моєї ділянки. Від коріння до цвітіння

Декоративні кущі та дерева- без них важко уявити будь-який сад чи ділянку. Віковою прикрасову наших садиб були і залишатимуться бузок та калина. Навіть зараз ландшафтники від них не відмовляються, бо ці декоративні кущі не тільки красиві, а й дуже невибагливі у догляді. А до краси та вибагливості тяне усіх. Тож і на моїй невеличкій ділянці для кущів знайшлося місце.

Форзиція - жовтоквітучий кущ для ранньої весни, швидко розростається, а це дає нам можливість формувати з нього форми, напр. кулі, або живі огорожі. Кущі, які були більш поширені в наших краях - високорослі, можуть досягати до 3 м і в ширину ...чималі. Серед сучасних сортів все частіше зустрічаються більш компактні. Моя садова ділянка занадто мала, щоб милуватися цією рослиною тільки навесні, тому і віддаю перевагу варієгатним сортам. У цьому випадку маю можливість милуватися ажурним декоративним листячком протягом усього дачного сезону. Потрібно пам'ятати, що квітує ця рослина на пагонах минулого року, тому рекомендована обрізка не пізніше серпня (щоб напевно - липень).

   

Вейгела


Дейція

Моя дейція високоросла і можливо тому має таке міцне деревовидне стебло. Але незалежно від сорту відцвівші сухоцвіти видаляємо, якщо хочемо мати охайний вигляд куща та рясний цвіт.


Стефанандра

Спірея


Дерен

Пухироплідник

Коментарі