Сальвія блискуча (Salvia splendens), шавлія садова



Сальвія чи Шавлія? Як же правильно? Лікарську рослину і пряність називають шавлією, а декоративні рослини цього роду – сальвією.

Рослину сальвія в наших широтах вирощують, як однорічну або дворічну декоративну рослину. Стебла у сальвії прямостоячі, висотою рослина  може досягати 1 метра (так пишуть, але в мене такої висоти не досягала. Квітки дрібні, зібрані на кінцях стебел в складні вінки суцвіть, довжиною до 20 см. Цвітуть ці квіти яскравими кольорами, рожевими, білими, червоними і фіолетовими.






Тривале очікування квіток компенсується тривалим рясним цвітінням. Суцвіття таких сальвій витримують перші приморозки (листя втрачає, а квіти залишаються). Моя сальвія в цьому сезоні росла в напівтіні, можливо тому було більш пізнє квітування. Спробуйте - вам сподобається. Колись раніше, купила розсадою 5 шт - зібрала насіння (суцвіття, що відцвітають зриваю - в коробочку- в кінці сезону підсушене перетираю пальчиками- подмухали- просіяли і маємо жменню насіння. Тепер от вихваляюсь рослинами)))

Коментарі