Дейція відквітувала і далі...


   Дейція або Жилолист це листопадні або вічнозелені кущі висотою від 50 до 400 см із світло-зеленим листям та білими або рожевими квітками без запаху. Менше відома назва - жилолист- більше розкриває характер цієї рослини. Листя  ширшаве ( на дотик не дуже "контактне"), квітки обліплені навколо китиць, які ефектно звисають. 
  Стебла...тут будемо розбиратися. Зараз є багато сучасних сортів, з якими я не мала справу, а розписувати про те що пишуть маркетологи не хочу. У мене жилолист шорсткий. Це сильнорослий кущ, швидко нарощує нові пагони, які майже зразу дерев'яніють.Чому наголошую на здерев'янінні - бо якщо ми не будемо їх прищипувати або вкорочувати протягом сезону - на наступний рік матимемо багатостовбурне дерево. І при обрізці шкода буде видаляти півкуща, який можливо буде оголений саме з того боку де впадає в око (бо закон "бутерброду" ніхто не відміняв).


   Квітне  на пагонах минулого року - це потрібно враховувати при обрізці навесні (може статися так що обріжемо саме найбутні квіткові китиці). Цвітіння (залежно від сорту) з початку травня до липня.
   Грунт та полив. Якогось особливого грунту і поливу не потребує. Якщо у вас легкий і піщаний грунт то поливаємо частіше, і навпаки - глиняний потрібно рідше зволоднювати.
   Розмножується насінням, відсадками, живцями. Я розмножую шляхом поділу куща - восени можливо і ранньою весною викопала... розділила...омолоджену частину посадила на те саме місце.  Чим довше кущ неділений - тим більш міцна сокира потрібна для його поділу. Якщо вже так сталося, що ви пересаджували після квітування - буде хворіти до наступного сезону, але не хвилюйтеся - виживе і буде квітувати.




Коментарі